Elektrownia Powiśle

Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle

Food Hall Varšava Elektrownia Powisle nalazi se u blizini Kopernikovog centra znanosti o kojem možete čitati ovdje. Ovaj kompleks nastao je na mjestu stare elektrane.

Food Hall Varšava Elektrownia Powisle nalazi se na mjestu stare elektrane Elektrownia Powiśle . Davne 1904. godine lokalne su vlasti objavile natječaj za izgradnju elektrane koja se nastavila širiti u narednim godinama. Tako je postala jedna od najvećih i najmodernijih elektrana u Poljskoj.

Dinamičan razvoj objekta prekinut je izbijanjem Drugog svjetskog rata. Tijekom okupacije, tadašnji direktor elektrane, Stanisław Skibniewski zvani “Cubryna” angažirao je ljude da ih zaštite od pljački na ulicama. Godine 1944. elektrana Powiśle postala je pozadina dramatičnih događaja Varšavskog ustanka. Upravo su ovdje članovi otpora, uglavnom radnici u pogonima, neumorno radili kako bi opskrbili grad strujom. Elektrana je nastavila s radom nakon završetka rata, da bi nakon godina prosperiteta službeno prestala proizvoditi struju 2001. godine.

Elektrownia Powiśle
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle

Nova stranica povijesti

Nova stranica u povijesti mjesta počela se ispisivati 15 godina kasnije, kada su mjesto kupili Tristan Capital Partners i White Star Real Estate. Autori projekta preuređenja od samog su početka željeli udahnuti novi život starim zidovima lokaliteta, mijenjajući namjenu postindustrijskih zgrada, a pritom sačuvati njihov karakter. Uložili su mnogo truda da zadrže što više originalnih elemenata preko 100 godina stare strukture, koju su na kraju ponovno otvorili za stanovnike Varšave.

U ovome uređenom kompleksu, danas se ovdje nalazi više različitih sadržaja. Tako ćete tamo pronaći Food hall, dućane gdje možete obaviti shopping, različite kafiće i restorane te beauty salone. Cijeli objekt je osmišljen tako da se ostave elementi iz stare elektrane i prenamijene u ovome novome prenamijenjenom prostoru. Ovaj prostor, a i sama Varšava su savršen primjer kako uspješno iskoristiti stare objekte i podariti im novi sjaj. Više o jednom takvom projektu možete čitati ovdje, a radi se o Koneser centru.

Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle

Food Hall – kakva hrana se nudi

Mi smo došli ovdje isključivo radi hrane koja se nudi u Food Hallu. Sviđao nam se taj koncept da se na jednom mjestu nalazi više različitih restorana i svatko može birati hranu po svom ukusu. Ovdje je prisutno jako puno različitih kuhinja, a mi smo se odlučili za neke klasične stvari. Iako, kad vidite slike, vidjeti ćete da sve izgleda predobro. Ovaj prostor funkcionira tako što naručite hranu gdje želite, dobijete uređaj na koji će vas pozvati kad je hrana gotova, a u sredini su smješteni stolovi za jesti. Tako smo u Philly’s Finest uzeli Philly cheesesteak koji je bio solidan. Ono što nas je najviše oduševilo su bili hotdog u HotDogarniji, smash burger koji obožavam u Smashny Burger te krumpirići prekriveni sirom. Od ovoga svega ipak nam je najbolji bio hot dog. Na slici izgleda predobro, a onda si možete misliti kakvog je okusa.

Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle krumpirići
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle  smash burger
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle  philly cheesesteak
Food Hall Varšava Elektrownia Powiśle hot dog

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui. Sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.