Koneser Praga centar Varšava

Koneser Praga centar Varšava

Koneser Praga centar Varšava je specifični centar napravljen u kompleksu bivše tvornice vodke u Varšavi. Mi smo imali sreću što nam se hotel, Moxy Praga hotel nalazio baš ovdje, a o njemu možete više saznati ovdje.

Koneser je prvi kulturni i zabavni centar u Varšavi, smješten u prostorijama povijesne tvornice votke “Koneser” koju je revitalizirao BBI Development i Liebrecht & wooD tvrtke. Jedinstvenost ponude i zanimljivo dizajniran urbani prostor su karakteristike koje izdvajaju ovaj kompleks. Tu je više od desetak različitih restorana, kreativni prostor za djecu, trgovine i beauty zona. Muzeji, umjetničke galerije, performansi, sajmovi, koncerti, izložbe i mnogi drugi.

Koneser Varšava

Povijest Konesera

Najstarije zgrade varšavske tvornice votke “Koneser” izgrađene su 1895.-1897. godine.
U krugu tvornice u to su se vrijeme nalazila dva odvojena pogona: Varšavska rektifikacija i Varšavsko skladište vina –prvi je pročišćavao alkohol, drugi je od njega proizvodio alkohol. U blizini Konesera 1923. god. nalazila se državna kovnica u kojoj su kovani novac, medalje, značke i marke. Temeljenom revitalizacijom cijelog kompleksa stanovnicima je vraćeno jedno od najvrjednijih povijesnih područja glavnog grada.

Restorani, barovi i kafići

Koneser Praga centar Varšava je savršeno mjesto za poslovni ručak, sastanak s prijateljima ili romantičnu večer. Ovdje ćete pronaći Koneser Grill – nagrađen od Michelinovog vodiča, tri kata azijskih okusa u restoranima AZIA, indijsku kuhinju u Bombaj Masali ili najzeleniji restoran – ORZO. U Koneseru ćete pronaći i vegansko-vegetarijanski restoran Freya Cafe & Deli, restoran vrhunske kuhinje u stilu “comfort food” – Concept Food & Wine, a želite li opušteniju atmosferu odaberite Setki Powodów ili Spółdzielnia.Koneser. U Wedelu možete pronaći ukusnu toplu čokoladu. Kokteli i pića – u Koneseru je to tradicija. Posjetite Bar Setki Powodów, 3/4 Koneser bar ili Moxy Bar.

Koneser Praga centar Varšava
Koneser Varšava

Dućani, usluge i stanovanje

U posebnom objektu u kompleksu možete pronaći i Aldi ili apoteku, a ako vam na odmoru fali vježbanja, tamo se nalazi i teretana. Ovo je zapravo jedan grad u malom u kojem možete pronaći većinu stvari koje trebate. Osim dućana ovdje se nalazi i hotel u kojem smo mi odsjeli, a to je moxy Praga hotel. Cijeli kompleks restorana okružen je zgradama koje služe za stanovanje i urede. Ukoliko mislite da vam fali još nešto, tamo se nalaze i muzeji- muzej poljske votke koji se u ovom kompleksu jednostavno mora posjetiti. Ovdje se također nalazi Campus Warsaw Google za startupove. To je Googleova prva inicijativa u srednjoj i istočnoj Europi posvećenu potpori novoosnovanim poduzećima.

Jako je lijepo vidjeti da jedan prostor koji je propadao nije sravnat s temeljima nego je obnovljen i revitaliziran. Jako me se dojmila povezanost cijelog prostora, a najviše materijali- opeka. Cijeli kompleks izgleda jako moderan, a ostavljen mu je stari štih. O sličnom prostoru u Varšavi možete čitati ovdje, a to je Elektrownia Powiśle. Više o Varšavi i što posjetiti možete čitati ovdje.

Koneser Praga centar Varšava
Koneser Praga centar Varšava
Koneser Praga centar Varšava

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui. Sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.