Jednodnevni vikend izlet na Roglu

Jednodnevni vikend izlet na Roglu

Ovaj vikend iskoristili smo za jednodnevni vikend izlet na Roglu. Kako je krenulo ljepše vrijeme, odlučili smo svaki vikend otići na kratki izlet na obližnje lokacije. Tako smo prošli vikend iskoristili za izlet na Austrijska jezera o čemu više možete pročitati ovdje.

Jednodnevni vikend izlet na Roglu planirali smo isključivo zbog planinarenja, a iskoristili smo i za posjet atrakciji Pot med krošnjami o kojoj možete čitati ovdje. Rogla inače poznata po zimskom turizmu, i na proljeće i ljeto ima za ponuditi puno sadržaja. Krenuli smo nešto prije podneva iz Varaždina na put lokalnim cestama za koji nam je trebalo otprilike dva sata. Da smo išli autocestom, trebalo bi nam otprilike isto vremena pa smo tu uštedjeli na vinjeti. Najzahtjevniji dio puta bio je kad smo stigli na cestu za Roglu koja ide uzbrdo i puna je zavoja pa treba biti oprezan i zbog autiju s druge strane ceste. Kad smo stigli na destinaciju, bilo je puno auti no još uvijek se moglo naći mjesto za parking.

Rogla
Rogla ljeti
Rogla

Prije samog puta odlučili smo da ćemo planinariti po stazi koja vodi do Lovrenških jezera. Već na samom početku smo krivo krenuli, i umjesto uređenom stazom krenuli smo šumskim putem gdje sam se bojala da mi ne izleti neka životinja. No, nakon dosta vremena, stigli smo na uređenu stazu gdje smo sretali i ljude, a prije toga nismo nikoga. Kad smo stigli na pravu stazu, put je bio lakši, no već smo se umorili od uzastopnog penjanja uzbrdo pa smo krenuli nešto lakšim korakom. Nakon kratkog vremena stigli smo do vidikovca s kojeg puca pogled na Lovrenška jezera,a zatim smo stigli i do samih jezera.

Vidikovac Lovrenška jezera
Lovrenška jezera

Lovrenška jezera

Priroda je predivna, a nešto poput Lovrenških jezera nikad nismo vidjeli. Lovrenška jezera nastala su još u ledenom dobu, prije 8000 godina. Jezera napajaju isključivo padaline. Tamo smo kratko odmorili na klupicama koje su smještene uz jezera i vratili se nazad. Put nazad je dakako bio lakši i za manje od pola sata smo stigli na početak staze. Cijelo naše planinarenje trajalo je otprilike 2 sata i prošli smo 11 km. Nakon toga uputili smo se na vidikovac Pot med Krošnjami.

Lovrenška jezera
Lovrenška jezera
Lovrenška jezera
Lovrenška jezera
Vidikovac Lovrenška jezera

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui. Sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.