Park Marjan, odlična šetnja vikendom

Park Marjan, odlična šetnja vikendom

Ukoliko tražite mjesto za maknuti se iz grada i uživati u ljepotama prirode, upravo je park Marijan savršeno mjesto za to. Mnogi poistovjećuju Marjan samo s početnom točkom, koja je nekima prva vidilica s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli Split. No, park Marjan je puno više od toga i zato ga savjetujemo prijeći cijelog.

Svoj kratki izlet prošli vikend započeli smo kavom na Pjaci te smo oko 10 sati krenuli s usponom do vrha Marjana. Krenuli smo iz grada prema 1. vidilici, a taj put je pun stepenica. Iako malo zahtjevan zbog velikog broja stepenica, za 5 minuta smo stigli do najljepšeg pogleda na grad. Inače nam je baš to mjesto bila zadnja točka do koje smo stigli, no ne i tada kada smo odlučili proći cijeli Marjan.

Nastavili smo svoj put šumskim putevima punim borova i još više prekrasnih prizora prirode. Put u prirodi nije svugdje ravan i savršen, i pun je uspona i padova. Zadnja i najteža prepreka prije samog vrha je 314 stepenica. Za nekoga u formi ovo ne bi predstavljalo problem, no za nas je bio mali problem.

Najviši vrh Marjana

Iako je bilo teško, trud se isplatio kad smo stigli na vrh gdje se nalazi veliki križ. Nebo je toga dana bilo plavo i bez ijednog oblačka. Upravo to plavo nebo i kameni križ je prekrasan prizor za vidjeti. Na tom mjestu napravili smo kratku pauzu i nakon toga krenuli dalje.

Svoju avanturu smo nastavili u drugom smjeru punom nevjerojatne prirode i doživljaja. Već što smo bili u prirodi nam je bila promjena, a to vrijeme smo iskoristili za odmor od posla, uživanje i naravno poneku fotografiju. Danima kad je nebo bez oblačka kao taj dan, s Marjana se seže pogled sve do Visa.

Sam put je dovoljno širok tako da se u isto vrijeme mogu tamo naći i ljudi koji šeću, trče ili pak voze bicikl i nitko nikome ne smeta. Nakon nešto više od 20 minuta hodanja, stigli smo do crkvice sv. Jere. Ova crkvica je zanimljiva jer se nalazi na samoj stijeni.

Park Marjan, savršeno mjesto za šetnju uz predivan pogled

Kod crkvice sv. Jere nalazi se klupa gdje smo malo odmorili i jednostavno uživali u netaknutoj prirodi, a najviše u pogledu na more. Iako je bila subota, putem nismo sreli puno ljudi. Za jedan grad pun turista ovo mjesto predstavlja pravi bijeg iz grada za očistiti misli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.