Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje

Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje

Puno puta mi se desilo da nakon šminkanja i nakon čišćenja kistova i spužvica one budu još uvijek prljave, ne znaju kako ih dobro očistiti. Nekad kad još nisam ni počela toliko sa šminkom mislila sam si da nije bitno s čim se peru i da sapun može riješiti sve, pa čak i šminku. U nastavku saznajte više o temi: Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje!

Kistovi koje posjedujem su za različite namjene i različite kvalitete. Tako se kod mene mogu naći oni najjeftiniji, ali i oni skuplji kistovi. Kad sam počela kupovat skuplje kistove, počela sam i razmišljati koji je najbolji način da ih održavam. Naime, žao mi je prati kistove iz Mac-a nekim običnim sapunom kojem ni ne znam pravi sastav. Stoga, redovito čišćenje kistova postalo je sve bitnije u mom životu.

Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje

Naše lice je jako osjetljivo, nečije više, a nečije manje i jako je važno čime diramo lice, bila to i vlastita ruka. Dugo sam tražila po raznim dućanima sa šminkom i gledala puno videa za pravilno čišćenje kistova za šminkanje.  Kupila sam neke proizvode i isprobala ih, neki od tih su mi super, a neki baš i ne.

Dakle, prvi proizvod je tzv. čistač kistova koji sam našla u dm-u (link). Na proizvodu piše da je za čišćenje i njegu kozmetičkih kistova, no meni se nikako ne sviđa. Poanta ovoga čistača je pošpricati prljavi kist i nakon nekog vremena ga obrisat maramicom ili nečim takvim. Ovaj proizvod mi ne djeluje ni na kistovima koji su malo prljavi, a kamoli na onim stvarno prljavima. Štoviše, kad sam tek kupila ovaj proizvod, isprobala sam ga na jednom kistu i taj kist još uvijek izgleda ko da je mastan na tom dijelu na kojem sam ga isprobala. Ne znam je li do proizvoda, ili do kista no ja nemam dobro iskustvo s tim proizvodom.

Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje

Drugi proizvod o kojem ću pisati je Essence “I love my brushes cleansing gel” (link). Proizvod je namijenjen dubljem čišćenju prljavih kistova u kojem se dobro iskazao. Pakiranje sadrži 100ml proizvoda i piše da ovaj proizvod nije dovoljan nego treba koristiti i podlogu za čišćenje koje ima također u asortimanu od Essence, no ja sam kupila od Noelle. Ovaj čistač make up kistova (link) može se pronaći u svakoj Bipa poslovnici. Dakle, kad spojim ova dva proizvoda imam pun pogodak u čišćenju kistova za šminkanje, pristupačno , a funkcionalno.

Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje
Čišćenje kistova i spužvica za šminkanje

No, u svim ovim proizvodima postoji jedan nedostatak, a to su kemikalije. Bilo kakve kemikalije štete koži, pogotovo licu. Lice je jako osjetljivo stoga sam otkrila jedan proizvod koji je savršen za čišćenje kistova i u potpunosti je prirodan. Cijelo vrijeme pričam o čišćenju kistova, a tu su još i spužvice koje mnoge od nas koriste. Ako koristite spužvice za nanošenje pudera znate da je samo čišćenje puno teže od čišćenja kistova. Naime, teško je spužvicu očistiti baš do kraja, da nestane sve prljavštine s nje. No ovaj prirodni prozivod se pokazao i na tom polju. Riječ je o kokosovom ulju. Ono savršeno čisti spužvicu, a ne morate se bojati da ćete dobiti iritaciju na licu zbog prejakih kemikalija.

Kako čistim kistove i spužvice za šminkanje
Kako čistim kistove i spužvice za šminkanje
Katja

Saznajte novosti o mojim najdražim beauty proizvodima, uživajte u mirisima i okusima različitih jela i krenite na putovanje svijetom uz najiskrenije savjete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.