Izlet na vidikovac Mađerkin breg

Izlet na vidikovac Mađerkin breg

Ukoliko tražite novo mjesto za jednodnevni izlet, neka to bude izlet na vidikovac Mađerkin breg. Zadnjih godina, sve više ljudi priča o jedinstvenom mjestu u Međimurju, a to je Mađerkin breg. Osim samog brijega, ono što privlači ljude je unikatni vidikovac s kojeg seže pogled čak na pet država.

U našoj najsjevernijoj županiji, Međimurskoj postoji mjesto na koje trebate isplanirati sljedeći izlet. To je izlet na vidikovac Mađerkin breg. U općini Štrigova, nedaleko samog mjesta Štrigova nalazi se ovo mjesto. Mađerkin breg dobio je naziv po mađarskoj balerini Emiliji Krauthaker. Ona je stigla ovdje sa svojim mužem, mađarskim vojnikom 1940. godine. Tako je ovaj breg dobio ime po svojoj stanovnici. Mađerkin breg nalazi se na 341 metara nadmorske visine. Pošto je ovo područje poznato po dobrom vinu, i sam Mađerkin breg krase vinogradi. Pa tamo možete i uživati u vinu vinarije Štampar, a možete i pokoju bocu kupiti za ponijeti kući. Ne rijetko se ovdje događaju neki događaji pa znaju imati i u ponudi hranu tako da ni o tome ne morate misliti.

Izlet na vidikovac Mađerkin breg

Sam vidikovac je visok 27 metara, te kad se nalazite na njemu, nalazite se i na najvišoj točki u Međimurju na ukupno 361 metara nadmorske visine. U podnožju se nalazi blagajna gdje se kupuju ulaznice s malim gift shopom. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 4 €, za djecu 6-18 godina 2,70 €, dok djeca do 6 godina imaju besplatan ulazak. Nakon kupnje ulaznica čeka vas lagani uspon stepenicama i ubrzo ste na vrhu. Pogled koji se pruža s vrha je zaista predivan. Posebnost ovog vidikovca je to što se pruža pogled na sve četiri strane svijeta, tj. 360 stupnjeva. Na staklenoj ogradi otisnuta su imena mjesta i država koja se nalaze u tom smjeru. Već smo spomenuli da se s vidikovca pruža pogled na čak pet država za lijepog dana, a to su: Slovenija, Mađarska, Austrija, Slovačka i naravno Hrvatska.

Izlet na vidikovac Mađerkin breg
Izlet na vidikovac Mađerkin breg
Izlet na vidikovac Mađerkin breg

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui. Sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.